BREAKING NEWS: Sebastian Vettel verliest tweede plaats na diskwalificatie voor brandstof-inbreuk

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Wat eerst een sprookje leek voor Sebastian Vettel en Aston Martin is veranderd in een nachtmerrie. Na afloop van de GP van Hongarije is Vettel immers gediskwalificeerd waardoor de Duitser zijn tweede plaats op het podium verliest.

Sebastian Vettel streed lange tijd met Esteban Ocon voor de overwinning maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats. Ontgoocheling bij Vettel voor het missen van de overwinning maar de teleurstelling zal enkele uren na afloop van de race echter alleen maar groter geworden zijn.

Jo Bauer, technisch afgevaardigde van de FIA, deelde na de race immers mee dat men bij Vettel geen liter brandstof uit de wagen kreeg, het minimum verplicht staal dat normaal gesproken na afloop aan de FIA moet bezorgd worden voor allerlei controles. Men slaagde er slechts in om 0,3 liter uit de wagen van Vettel te halen.

Door de diskwalificatie van Sebastian Vettel schuiven heel wat rijders een plaatsje op in de uitslag. Lewis Hamilton wordt tweede terwijl Carlos Sainz nu de derde plaats op het podium krijgt.

Ook voor het kampioenschap heeft de diskwalificatie gevolgen want doordat zowel Hamilton als Verstappen een plaatsje meer naar voor finishen groeit de voorsprong van Hamilton op Verstappen van zes naar acht punten in de wk-tussenstand.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print