Briatore en Symonds opgestapt bij Renault

Flavio Briatore is niet langer de teambaas van Renault. De Italiaan moest opstappen in navolging van het schandaal rond de Grote Prijs Singapore 2008. Ook Pat Symonds stapte op.
Briatore en Symonds werden door Nelson Piquet Jr. aangeduid als de spilfiguren in de crash-gate affaire. Zij zouden Piquet gevraagd hebben om te crashen in de Grote Prijs van Singapore 2008 waardoor teamgenoot Fernando Alonso kon winnen.

De druk op de beide heren werd te groot nadat Renault liet weten dat het de aantijgingen van Piquet Jr. niet zou gaan weerleggen. De verhalen over de Grote Prijs van Singapore lijken dus de waarheid.

“Renault wil niet wachten op de uitspraak van de FIA en zal haar samenwerking met Flavio Briatore en Pat Symonds nu al onmiddelijk stopzetten. Beide personen maken vanaf heden geen onderdeel meer uit van de Franse renstal”, aldus de directie van Renault.

Renault moet volgende maandag voor de World Motor Sport Council verschijnen en zal dus meer dan waarschijnlijk schuldig verklaard worden aangezien er geen verdediging wordt ingesteld. Het team riskeert nog steeds bestraffingen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Flavio Briatore is niet langer de teambaas van Renault. De Italiaan moest opstappen in navolging van het schandaal rond de Grote Prijs van Singapore 2008. Ook Pat Symonds stapte op.