Charles Leclerc bezorgt Ferrari 800ste F1-podium: “We hebben het maximale eruit gehaald”

Ferrari
Ferrari

Geen overwinning voor Charles Leclerc maar wel een mooie tweede plaats tijdens de GP van Oostenrijk. Volgens Leclerc heeft Ferrari met een podiumplaats het maximale eruit gehaald. Voor Ferrari was het meteen ook het 800ste F1-podium.

Charles Leclerc reed een solide race waarbij hij zelfs even aan de leiding kwam te liggen. Echt dromen van de overwinning deed Leclerc echter nooit, daarvoor waren Max Verstappen en Red Bull immers veel te snel. Leclerc is vooral tevreden dat hij eindelijk terug op het podium stond en vooraan kon meedoen, een mentale opsteker dus waarbij volgens hem het resultaat werd gemaximaliseerd.

“Ik denk dat we op vrijdag en vandaag ons resultaat gemaximaliseerd hebben,” aldus Leclerc. “Het is vooral gisteren dat onze snelheid niet goed zat. Maar het is goed om opnieuw op het podium te staan.”

“De upgrades die we meebrachten hebben me een beter gevoel gegeven en dat is veelbelovend voor de toekomst. Het team heeft uitstekend werk verricht door deze upgrades vroeger dan voorzien te introduceren. Dat is geweldig. We hebben uiteraard nog veel werk te verrichten want Max en Sergio beschikten over enorm veel snelheid.”