Lewis Hamilton bekent: “De frustratie nam het over, dit was geen dag waarop ik trots op mezelf kan zijn”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Op zijn Instagram-account heeft Lewis Hamilton laten weten dat gisteren geen dag was waarop hij trots kon zijn. Hamilton beseft zelf dat hij tijdens de race vooral gefocust was op het klagen over de boordradio en de baanlimieten die anderen niet respecteerden in plaats van op zijn eigen ding: racen.

Tijdens de GP van Oostenrijk hoorden we Lewis Hamilton veelvuldig zijn beklag doen over de boordradio. De wagen was niet goed en niet snel genoeg, andere rijders deden iets fout of respecteerden de baanlimieten niet. Het geklaag nam alleen maar toe toen Hamilton zelf een tijdstraf kreeg voor het niet respecteren van de baanlimieten.

Hamilton was in die mate aan het klagen dat Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zelf over de boordradio kwam om te zeggen dat ze wisten dat de wagen niet goed was en dat hij gewoon moest racen en zijn uiterste best moest doen. Ook Hamilton besefte na afloop van de race dat zijn focus niet goed lag.

“Er zijn dagen waarop ik kan zeggen dat ik echt trots op mezelf ben en er zijn dagen zoals vandaag waarop de frustratie het overneemt,” aldus Hamilton. “Tijdens een race kan het voelen alsof je aan een klif hangt en de kracht verliest om jezelf vast te houden. Het is verwarrend om de ene dag zo’n sterke performance te hebben en de dag nadien nergens te zijn. Maar wanneer je echt geeft om wat je doet dan schuif je dat aan de kant en blijf je vechten! Rustig blijven en op naar Silverstone, ik hoop jullie daar allemaal tijdens mijn thuisrace te zien!”