Sergio Perez blij met podiumplaats: “Ik was enorm ziek, ik had erg hoge koorts”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een moeilijk raceweekend slaagde Sergio Perez er tijdens de race in om alsnog op het podium te finishen. Perez is blij dat hij na een moeilijke week, waarin hij in de aanloop naar de race op de Red Bull Ring ziek was, toch een goed resultaat kon neerzetten.

Op donderdag moest Perez de mediadag skippen omdat hij zich nog steeds niet goed voelde maar gelukkig voor hem kon hij op vrijdag wel in actie komen. De sprintrace op zaterdag verliep redelijk goed en op zondag volgde ook nog eens een indrukwekkende inhaalrace van P15 naar P3 op het podium.

“Het was voor mij persoonlijk een erg moeilijk raceweekend, zeker fysiek,” onthulde Perez. “Ik was ziek op donderdag dus het was geen eenvoudig weekend. Ik had erg hoge koorts en kon niet goed slapen.”

Perez slaagde er na een mindere prestatie tijdens de kwalificatie op vrijdag, waarin hij verschillende rondetijden geschrapt zag door het niet respecteren van de baanlimieten, om die tegenvallende prestatie dus wel om te zetten in een podiumplaats.

“Het was een geweldig herstel van het team, een fantastische strategie en we beschikten over een erg goede snelheid,” aldus Perez die toegeeft dat hij na een reeks minder goede raceweekends vooruit kijkt en terug op niveau wil presteren. “Het was wat een wisselvallig traject. Nu staan we er hopelijk terug en hopelijk kunnen we nu vooraan blijven meedoen.”