Nieuwe uitslag GP van Oostenrijk na protest Aston Martin: 1200 overtredingen gemeld, acht rijders bestraft!

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een succesvol protest van het Aston Martin F1 team is de uitslag van de GP van Oostenrijk na afloop van de race nog door de wedstrijdleiding aangepast.

Volgens Aston Martin werden niet alle overtredingen voor het niet respecteren van de baanlimieten gerapporteerd aan de stewards en werden daardoor dus ook niet alle noodzakelijke bestraffingen uitgedeeld. In een reactie lieten de stewards vervolgens weten dat het protest van Aston Martin terecht was.

De stewards onderzochten vervolgens alle incidenten met betrekking tot de baanlimieten. Dat was een serieuze klus want er waren tijdens de race meer dan 1200 meldingen over het mogelijk niet respecteren van de baanlimieten!

Uiteindelijk besloten de stewards om na afloop van de race twaalf extra bestraffingen uit te delen, gaande van tijdstraffen van vijf seconden tot tien seconden. Daarbij kreeg Esteban Ocon maar liefst vier extra bestraffingen. Door de verschillende straffen verandert de uitslag van de GP van Oostenrijk.

Carlos Sainz lijkt één van de grootste slachtoffers maar ook Lewis Hamilton gaat achteruit in de uitslag. Aston Martin, dat het protest indiende, wint met Fernando Alonso en Lance Stroll enkele posities en daarmee ook belangrijke punten voor het kampioenschap bij de constructeurs.

Nieuwe top-10 GP van Oostenrijk:
1) Verstappen
2) Leclerc
3) Perez
4) Norris (+1)
5) Alonso (+1)
6) Sainz (-2)
7) Russell (+1)
8) Hamilton (-1)
9) Stroll (+1)
10) Gasly (-1)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print