Charles Leclerc: “Het ziet er niet zo goed uit voor ons”

Ondanks zijn twee zeges in Spa en Monza blijft Charles Leclerc realistisch en is er zich van bewust dat de GP van Singapore wellicht een grote uitdaging wordt voor Ferrari. “Het kan wel eens een moeilijk weekend voor ons worden,” aldus de jonge Monegask.


Charles Leclerc pakte op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps zijn allereerste zege in de Formule 1 en dat was hem blijkbaar zo goed bevallen dat hij een week nadien de GP van Italië op zijn naam schreef.

Ondanks alle Ferrari-gekte die daar bij komt kijken predikt Leclerc realisme want het circuit in Singapore, dat komend weekend op het programma staat, ligt de Ferrari niet zo goed.

“Na twee positieve raceweekends in Spa en Monza volgt er met Singapore een circuit dat ons op papier niet zo goed ligt,” aldus Leclerc. “Het heeft met zijn vele bochten heel andere karakteristieken. Het kan wel eens een moeilijk weekend worden voor ons maar we gaan er natuurlijk alles aan doen om weer een goed resultaat te laten optekenen.”

De Ferrari-rijder beseft ook dat de race in Singapore ook op fysiek vlak een hele uitdaging wordt.

“Singapore is waarschijnlijk de zwaarste race in de zin van fysieke inspanningen, simpelweg omdat de temperaturen en vochtigheid hoog zijn.”

Maar het kan de pret niet bederven voor Leclerc en hij laat weten uit te kijken naar de nachtrace in Singapore, die ondertussen al een echte klassieker op de F1-kalender is geworden.

“Het is altijd een heel speciale plek omdat we ’s nachts rijden. Ik hou er echt van om ’s nachts te rijden en op de een of andere manier voelt alles een stuk sneller dan bij daglicht. Het is een uniek raceweekend waar ik naar uitkijk.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022