“Charles Leclerc is de meest perfecte rijder die ik ken”

Ferrari
Ferrari

Volgens Beat Zehnder, jarenlang al sportief directeur bij Sauber dat momenteel onder de naam Alfa Romeo in de F1 racet, beschikt Charles Leclerc over erg bijzondere kwaliteiten die volgens hem van Leclerc ‘de meest perfecte rijder’ maken.

Zehnder maakt al sinds de jaren tachtig deel uit van Sauber en werkte doorheen de jaren met heel wat gekende F1-piloten samen. Kimi Raikkonen, Felipe Massa, Sebastian Vettel, Robert Kubica en Charles Leclerc, met al die rijders werkte Zehnder samen.

Met Charles Leclerc werkte Zehnder in 2018 samen, toen hij na zijn F2-titel de overstap naar de Formule 1 maakte. Leclerc maakte niet alleen meteen indruk op Zehnder, ook op de rest van de F1-paddock en de fans. Leclerc zag zijn indrukwekkend debuutseizoen meteen beloond met een overstap naar Ferrari in 2019. Leclerc bewees andermaal zijn talent door op alle mogelijke manieren te trachten om beter te worden en ook erg zelfkritisch te zijn.

“Ik vind Charles een enorm groot talent en waarschijnlijk ook de meest perfecte rijder waarmee ik ooit gewerkt heb,” aldus Zehnder tegenover ‘RacingNews365.com’ “Kijkend naar zijn gretigheid om de sport te begrijpen, de technische kant, zichzelf in vraag te stellen, waarschijnlijk af en toe een beetje te veel, heeft hij een heel gezonde portie zelfkritiek.”

Leclerc is inderdaad een rijder die de zelfkritiek niet schuwt, ook niet voor de tv-camera’s tijdens de interviews. Volgens Zehnder zijn er maar weinig rijders zoals Leclerc.

“Dat maakt voor mij het verschil met veel andere rijders, ze steken de schuld niet op iemand anders, hij legt eerst de schuld bij zichzelf.”