Christian Horner reageert op kritiek van Ferrari dat Red Bull een te lichte straf kreeg

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur liet onlangs verstaan dat Red Bull duidelijk een te lichte straf heeft gekregen voor haar inbreuk op het budgetplafond. Red Bull-teambaas Christian Horner is het daar duidelijk niet mee eens.

Red Bull kreeg voor het overschrijden van het budgetplafond een boete van 7 miljoen dollar en een bijkomende beperking in windtunneltijd van 10 procent. Volgens sommigen, waaronder dus ook Ferrari-teambaas Frederic Vasseur, bewijzen de resultaten tijdens de eerste drie races van het seizoen dat de straf voor Red Bull te licht is geweest.

Zij zijn van mening dat Red Bull heel wat ‘winst’ die werd geboekt door het overschrijden van het budgetplafond in 2021 niet alleen in de resultaten van 2022 terug te zien is maar dus nu ook nog steeds in de resultaten van dit seizoen. Ondanks de beperking van de windtunneltijd domineerde Red Bull de eerste drie races van het seizoen maar teambaas Christian Horner is het niet eens met de kritiek van Vasseur.

“Iedereen heeft zijn of haar mening en ik denk dat iedereen het recht heeft om die te hebben,” aldus Horner tegenover ‘Sky Sports’. “Het team heeft afgelopen winter schitterend werk verricht bij het ontwikkelen van de wagen, dit ondanks de beperkte tijd in de windtunnel. Uiteraard zal dit een impact hebben later tijdens het seizoen en ook volgend jaar.”

“Dus om dan een momentopname na drie races te maken is denk ik enorm voorbarig voor de rest van dit seizoen, er zijn nog ontzettend veel racen te gaan.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print