Mercedes incasseert opdoffer: “Motor van george Russell is definitief verloren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de GP van Australië moest George Russell op spectaculaire wijze, en met veel vuur, opgeven. Volgens de laatste berichten is de Mercedes-motor van Russell definitief verloren.

Achteraan zijn Mercedes F1-bolide vlogen de vlammen eruit en het zag er toen al niet goed uit voor de krachtbron van Mercedes. Na uitgebreid onderzoek zou Mercedes volgens ‘Auto Motor und Sport’ vastgesteld hebben dat de motor van George Russell niet hersteld kan worden en dus definitief afgeschreven moet worden.

Drie races ver in het seizoen heeft dat ongetwijfeld ernstige gevolgen want het ziet er naar uit dat George Russell later dit seizoen sowieso een gridstraf zal krijgen. Het feit dat er dit seizoen nog twintig races te gaan zijn maakt het quasi onmogelijk om dat met slechts twee resterende motoren af te werken.

Russell zal voor de volgende race in Azerbeidzjan, die eind volgende week plaatsvindt, een nieuwe Mercedes-krachtbron krijgen. Bij Mercedes gaan ze echter grondig bestuderen waar de oorzaak van het probleem lag want het is niet de eerste keer dit seizoen dat een Mercedes-motor de geest geeft. Al tijdens de eerste race in Bahrein kreeg Lando Norris een probleem met zijn Mercedes-motor.