Charles Leclerc krijgt in Monaco een ongelooflijke eer die nog maar één F1-piloot kreeg: met het Olympisch vuur lopen

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Charles Leclerc zal vandaag als eerste in Monaco met de Olympische vlam lopen. Voor Leclerc is het een bijzondere eer die hij krijgt nadat hij enkele weken geleden zijn thuisrace in Monaco wist te winnen.

Het was ‘Radio Monaco’ dat op ‘X’, het voormalige Twitter, aankondigde dat Charles Leclerc de eer krijgt om met de Olymische fakkel het Olympisch vuur door Monaco te dragen.

“We zijn nog steeds in de wolken met zijn historische overwinning tijdens de Grand Prix van Monaco en de F1-piloot krijgt morgen de eer om de Olympische vlam te dragen tijdens zijn bezoek aan het Vorstendom vanaf 14u15.”

Naast Charles Leclerc zullen ook skiër Alexandra Coletti, tafeltennisser Xiaoxin Yang en bobsleeër Rudy Rinaldi de eer krijgen om in Monaco met de Olympische vlam te lopen. Leclerc is nog maar de tweede rijder die de eer krijgt om met de Olympische vlam te lopen. Lewis Hamilton was in 2012, toen de Olympische Spelen in Londen plaatsvinden, de eerste F1-piloot die met de Olympische vlam mocht lopen.