Charles Leclerc onthult: “Als dat gebeurt dan ben ik weg bij Ferrari”

Ferrari
Ferrari

Na een mooi begin van zijn F1-carrière ondervindt Charles Leclerc een moeilijke periode bij Ferrari. Toch blijft Leclerc ervan overtuigd dat zijn toekomst bij Ferrari ligt en dat hij Ferrari niet snel zal verlaten. Slechts in één scenario zou hij zelf afscheid nemen van de Scuderia.

Na een indrukwekkend debuutseizoen bij Sauber in 2018 mocht Charles Leclerc meteen het jaar nadien de overstap naar Ferrari maken. Daar beleefde Leclerc een erg mooi eerste seizoen met twee emotionele overwinningen op de circuits van Spa-Francorchamps en Monza. Vervolgens volgden twee moeilijke seizoenen tijdens de ‘corona-jaren’ maar vorig jaar startte erg sterk en leek Ferrari voor de F1-titel te gaan strijden.

Enkele races ver in het seizoen ging het echter mis en ook dit jaar kon Ferrari nooit echt strijden voor de wereldtitel. Charles Leclerc beleeft opnieuw een moeilijk seizoen zonder overwinning tot dusver, de enige Ferrari-overwinning werd door teamgenoot Carlos Sainz behaald. Ondanks opnieuw een moeilijke periode blijft Leclerc ervan overtuigd dat zijn toekomst bij Ferrari ligt.

“Het was altijd de ‘rode wagen’ voor mij toen ik jonger was,” vertelt Leclerc in gesprek met ‘The Race’. “Maar dat is niet de enige reden waarom ik zo gehecht ben aan Ferrari. Ik ben ook enorm dankbaar voor alles wat ze voor mij gedaan hebben.”

“Ik besef ook dat Nicolas Todt me als manager vanaf 2011 heeft geholpen, maar zonder Ferrari, en ik zou het zonder hem niet tot de Formule 1 geschopt hebben. Ze zijn me altijd blijven steunen wanneer ik het nodig had.”

“Ferrari is gewoon speciaal. Wanneer je naar Ferrari gaat, je doorheen de fabriek wandelt en met de mensen praat, dan voel je iets super speciaal, je begrijpt hoe groot de passie is en hoeveel het voor hen betekent.”

“Wanneer je naar de productie gaat en je ziet hoeveel het voor hen betekent dat ze de rijder zien. Het is iets ongelooflijk sterk.”

Leclerc moet echter al heel wat jaren geduld oefenen op het vlak van het kunnen strijden voor de wereldtitel. Desondanks blijft Leclerc geduldig en bij Ferrari. Hij kan zich maar één situatie inbeelden waarin hij de Scuderia zou verlaten.

“Wanneer ik niet meer in het project geloof, dat zal het moment zijn waarop ik waarschijnlijk weg zal moeten gaan,” aldus Leclerc. “Wanneer je in zo’n situatie belandt dan haal je niet meer het beste uit jezelf en help je ook het team niet meer zoveel als dat nodig is om hen te helpen.”

“Maar dat is momenteel zeker en vast niet het geval. Ik geloof zoveel in het project als voordien, zeker sinds Fred hier is aangekomen.”

“Momenteel is het duidelijk. Het is ook duidelijk dat ik wil winnen. Maar ik geloof in dit project en ik ben er zeker van dat we in de juiste richting aan het werken zijn.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023