Christian Horner: “Er moet dringend duidelijkheid komen over de sprintraces”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het nieuwe F1-seizoen is niet zo heel ver meer verwijderd maar er is nog steeds geen duidelijkheid over de sprintraces. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner moet er dringend duidelijkheid komen over het al dan niet doorgaan van de sprintraces alsook het aantal.

Vorig jaar werd er tijdens drie raceweekends geëxperimenteerd, een experiment dat succesvol werd bevonden en er werd besloten om ook komend seizoen sprintraces te organiseren. Tot op vandaag is er echter nog steeds geen duidelijkheid over welke raceweekends en het aantal sprintraces.

De oorzaak hiervan is naar verluidt dat verschillende teams een verhoging van het budgetplafond wensen met minstens vijf miljoen euro, dit om eventuele schades tijdens de extra races te compenseren. Red Bull-teambaas Christian Horner wil echter vlug duidelijkheid.

“Ik denk dat de sprintraces vorig jaar erg interessant waren,” vertelde Horner tegenover ‘World is One News’. “Het format was denk ik niet perfect.”

“Ik ben een purist. Ik vind dat de kwalificatie en de race de fundamentele onderdelen van een Grand Prix zijn. Maar als je niet eens iets nieuw probeert dan weet je het niet.”

“Er zijn dingen die gedaan kunnen worden om het opwindender en interessanter te maken. Maar het wordt nu echt wel tijd dat we duidelijkheid krijgen, we hebben op korte termijn een beslissing nodig.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022