Christian Horner geeft toe: “We houden bij Red Bull Lando Norris in de gaten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner kijken ze bij Red Bull niet alleen naar de eigen jonge racetalenten. Ze houden naar verluidt ook Lando Norris in de gaten.

De voorbije jaren reed Lando Norris zich in de McLaren F1-bolide al meermaals in de kijker en richting een plaats op het F1-podium. Zo ook het voorbije raceweekend en voorlopig ligt Norris zijn toekomst nog steeds bij McLaren. Gezien de mindere performance van Sergio Perez zijn er speculaties ontstaan dat Red Bull in Lando Norris een eventuele vervanger voor de Mexicaan ziet.

Norris ligt nog enige tijd onder contract bij McLaren maar Red Bull-teambaas Christian Horner geeft toe dat ze Lando Norris opvolgen. Christian Horner onthulde eerder ook al dat er in het verleden al gesprekken met Lando Norris gevoerd zijn.

“Lando is een geweldige rijder. Hij is een groot talent, een grootse persoonlijkheid en uiteraard is hij één van de rijders die we in de gaten houden,” antwoordde Horner tegenover ‘Sky Sports’ toen hem werd gevraagd of Lando Norris op de radar staat als mogelijke vervanger voor Sergio Perez.

“Er zijn echter veel andere rijders die je ook in de gaten houdt. Er is een generatie rijders die enorm veel talent heeft.”

“Max presteert echter op zo’n ongelooflijk niveau dat zijn vertrouwen, zijn toewijding, zijn talent momenteel is zo groot, het is moeilijk om in te beelden dat iemand hem in hetzelfde materiaal verslaat. Maar er zijn geweldige talenten daarbuiten en uiteraard willen we de twee best mogelijke rijders in onze wagens.”

“Idealiter komt dat uit onze eigen pool met racetalenten en als we denken dat dit niet volstaat dan zullen we daarbuiten kijken wie er beschikbaar is.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023