“Contractbesprekingen tussen Carlos Sainz en Ferrari zijn stilgevallen en verlopen erg moeizaam”

Ferrari
Ferrari

Na de contractverlenging voor Charles Leclerc kan het speculeren over de contractbesprekingen van Carlos Sainz met Ferrari beginnen. Volgens de laatste berichten zouden die besprekingen op zijn minst tijdelijk ‘on hold’ zijn geplaatst.

Eerder deze week kwam Ferrari met het nieuws dat Charles Leclerc een nieuwe meerjarige contractverlenging heeft getekend maar daardoor is het nu vooral ook kijken of er ook een contractverlenging voor Carlos Sainz volgt. Bij Ferrari hadden ze onlangs immers laten verstaan dat ze met beide rijders ook in de toekomst verder willen gaan.

Het huidige contract van Carlos Sainz bij Ferrari loopt tot eind dit jaar maar Sainz heeft laten verstaan dat hij zo snel mogelijk duidelijkheid wil over zijn F1-toekomst. Daarbij behoort zeker en vast de mogelijkheid om zijn contract te verlengen maar Sainz zijn naam viel ook al meermaals als kandidaat bij Audi voor het seizoen 2026. Ferrari zal ongetwijfeld Carlos Sainz ook niet gewoon een contractverlenging met slechts één jaar willen geven.

Volgens het Italiaanse ‘Formu1a.uno’ zouden “geen van beide partijen vooruitgang boeken in de onderhandelingen” en de gesprekken over een nieuw contract zouden bijna volledig zijn stilgevallen. Ondanks de berichten van ‘Formu1a.uno’ zou Sainz echter wel nog de eerste keuze van Ferrari zijn.