Dan toch een GP van België op F1-kalender 2023?

Daimler Media
Daimler Media

De onderhandelingen voor de GP van Zuid-Afrika in 2023 slepen aan en dat is goed nieuws voor Spa-Francorchamps waar ze klaar staan om hun plaats op de kalender weer op te eisen.

De Formule 1 wil volgend jaar graag terugkeren naar Kyalami in Zuid-Afrika maar er lijkt maar geen schot te komen in de zaak en dat is goed nieuws voor de GP van België. Voor de eventuele terugkeer van Zuid-Afrika op de F1-kalender zou het legendarische circuit van Spa-Francorchamps geslachtofferd worden op de kalender van volgend jaar.

Als ze er in Zuid-Afrika echter niet in slagen om hun zaakjes op orde te krijgen zou de GP van België ten minste in 2023 ook terug op de F1-kalender staan. Een van de problemen in Kyalami zou de infrastructuur zijn die niet voldoet aan de huidige eisen om een F1-race te organiseren.   

Er wordt verwacht dat de kalender voor volgend jaar binnen een paar weken officieel bekendgemaakt wordt en het lijkt met de dag onwaarschijnlijker dat de GP van Zuid-Afrika daar op zal staan. 

Dan is er ook nog de GP van China die voor het laatst in 2019 werd georganiseerd. In China heerst een streng COVI-19 beleid op vlak van het in- en uitreizen van het land en het organiseren van grote evenementen. Zoiets staat uiteraard haaks op het organiseren van een F1-race en dat maakt dat ook de toekomst van GP van China ook onzeker is.

De onzekerheid van Zuid-Afrika en China spelen natuurlijk in de kaart van Spa-Francorchamps en de kans dat we ook volgend jaar F1-motoren zullen horen brullen in de Ardennen wordt steeds groter.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen