Pirelli waarschuwt: “Aangepast circuit van Spa-Francorchamps wordt een uitdaging voor de F1-piloten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het circuit van Spa-Francorchamps onderging de voorbije maanden een grondige verbouwing. Daarbij werden naast een nieuwe overdekte tribune ter hoogte van Eau Rouge/Raidillon ook verschillende nieuwe asfaltlagen en grindbakken aangebracht. Volgens Pirelli zullen die de rijders voor een grote uitdaging stellen.

De grondige verbouwing van het circuit van Spa-Francorchamps zal zo’n 80 miljoen euro kosten en de eerste grote fase daarvan is ondertussen afgerond. Vooral de nieuwe tribune ter hoogte van Eau Rouge/Raidillon valt op, net als de nieuwe grindbakken. Daarnaast is ook de uitloopstrook ter hoogte van Eau Rouge/Raidillon breder gemaakt.

De verschillende maatregelen moeten de veiligheid ten goede komen maar in haar vooruitblik naar het raceweekend waarschuwt Pirelli de rijders dat het vernieuwde circuit voor een grotere uitdaging zal zorgen.

“Naast nieuw asfalt in vijf bochten zijn er ook in vier bochten nieuwe grindbakken. Die bevinden zich veel dichter naast de baan,” aldus Pirelli F1-baas Mario Isola.

“De rijders zullen veel meer aandacht moeten schenken aan het respecteren van de baanlimieten en de kans is ook groter dat er scherpe stenen op het circuit belanden.”

“De epische karakteristieken van Spa blijven onveranderd met nu bijkomende uitdagingen die het circuit erg opwindend maken.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen