Datum presentatie nieuwe Red Bull F1-bolide nog niet bekend door problemen met crashtest?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voorlopig is er nog steeds geen datum bekend waarop de nieuwe Red Bull F1-bolide van Max Verstappen en teamgenoot Sergio Perez aan het grote publiek wordt voorgesteld. Problemen met het doorstaan van de verplichte crashtest zouden aan de basis hiervan liggen.

Grote concurrent Mercedes maakte reeds de presentatiedatum van de nieuwe F1-bolide bekend, net als Ferrari en heel wat andere teams. Op de presentatiedatum van de Red Bull RB18 blijft het echter wachten. Volgens de Italiaanse tak van ‘Motorsport.com’ zou de nieuwe Red Bull F1-bolide de frontale crashtest van de FIA niet succesvol doorstaan hebben.

Nieuwe F1-bolides moeten sinds enkele jaren verschillende verplichte crashtests succesvol doorstaan alvorens ze niet alleen aan de races maar ook aan de voorbereidende wintertests mogen deelnemen. Het is voor ieder team dus cruciaal om de FIA-crashtests succesvol te doorstaan.

Het niet succesvol doorstaan van één van de verplichte crashtests zou ook aan de basis liggen van het feit dat Red Bull haar presentatiedatum nog niet bekend heeft gemaakt. De voorbije dagen waren er trouwens ook geruchten dat Mercedes haar nieuwe F1-bolide één of meerdere crashtests niet succesvol had doorstaan. Bij Mercedes hebben ze die geruchten ondertussen echter al tegengesproken.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022