“De Formule 1 is een schijtproduct geworden”

Patrick Allen, de baas van het circuit van Silverstone, heeft felle kritiek geuit tegenover Bernie Ecclestone en de Formule 1.

Begin juli werd de GP van Groot-Brittannië verreden op het circuit van Silverstone. Nog nooit werden zoveel tickets voor de F1-race verkocht maar Patrick Allen uit desondanks toch felle kritiek aan het adres van F1-baas Bernie Ecclestone.

Bernie Ecclestone liet deze week verstaan dat er voor het einde van het jaar waarschijnlijk een nieuwe eigenaar voor de Formule 1 komt. Allen vraagt zich echter af wie in godsnaam zo veel geld wil investeren in de Formule 1.

“De fans willen geen processie zien. Als promotor kan ik alleen maar aanprijzen wat me wordt aangeboden. Indien dat niet van een voldoende hoog niveau is dan kopen de mensen het niet,” aldus Patrick Allen, de Silverstone-baas, tegenover ‘The Independent’.

“Maanden geleden zei ik persoonlijk tegen de heer E (Bernie Ecclestone nvdr.) dat ik geen tickets kan verkopen voor een schijtproduct. Ik vindt het crimineel dat we naar een manier van racen zijn gegaan die niet verkoopbaar is.”

Volgens Allen moet de Formule 1 opnieuw meer spektakel brengen, net zoals dat vroeger het geval was.

“Stuur ze met een volle brandstoftank de baan op en eenmaal op de baan moet je simpelweg zo snel mogelijk de finish weten te halen. Terug naar het tijdperk van Stirling Moss. Weg met de pitstops. Eenmaal op de baan ben je op jezelf aangewezen en mag je met niets of niemand communiceren. Terug naar het goede oude pitbord.”

“Ik heb het reeds gezegd, de mensen komen niet naar grote schermen met allerlei data kijken. De fans willen gladiatoren zien die in een eerlijk gevecht verwikkeld zijn, die volop racen en strijden. Niemand wil horen dat een rijder ‘lift’ en ‘coast’ moet doen, of te horen krijgt dat de rijder voorop niet meer ingehaald kan worden en er simpelweg om de tweede plaats moet gereden worden.”

Mogelijk haalt Allen zo hard uit naar Bernie Ecclestone omdat die onlangs liet verstaan dat Silverstone eventueel van de F1-kalender dreigt te verdwijnen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}