Diepe ontgoocheling bij Ferari

De verwachtingen voor de kwalificatie van de GP van Groot-Brittannië waren hoog gespannen. Hamilton en beide Ferrari-rijders waren favoriet voor de pole, maar eventuele regen zou daar een stokje voor kunnen steken. Die kans op regen zette zich niet volledig door, maar uiteindelijk behaalde geen van de favorieten de pole.

Niemand minder dan Heikki Kovalainen ging aan de haal met de pole. Kimi Räikkönen strandde op de derde plaats, zelfs Mark Webber moest hij laten voorgaan.

Massa kreeg dan weer af te rekenen met een nukkige wielmoer waardoor hij geen tweede snelle ronde kon neerzetten. Resultaat was dat Massa morgen pas van op de negende plaats mag starten. Bij Ferrari is men dan ook overduidelijk teleurgesteld met het resultaat van vandaag.

"Het was een teleurstellende kwalificatie," zei Stefano Domenicali tegenover de Duitse zender RTL. "Bij Felipe hadden we problemen met de achterbanden. Bij zijn snelste ronde had hij een besttijd in de tweede sector, maar men moet hem natuurlijk tot het einde uitrijden. We wisten dat McLaren zeer sterk zou zijn, maar morgen is opnieuw een andere dag. Het weer kan ook nog een belangrijke rol spelen."

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022