"Door Alonso wachten teams met rijderskeuze"

De toekomst van Fernando Alonso, menig team is ermee bezig. Is het niet omdat er actief met de Spanjaard wordt onderhandeld, dan is het wel omdat de beslissing van de Spanjaard van invloed kan zijn op veel rijderszitjes. Mocht de Spanjaard vertrekken bij Renault kunnen er mogelijk immers veel rijders van team verwisselen.

Als de Spanjaard besluit om te vertrekken bij Renault, dan zijn er veel teambazen die hem maar al te graag aan de haak willen slaan. De Spanjaard staat gekend voor zijn rijderstalent, maar daarnaast biedt een contract met hem het ook veel commerciële opportuniteiten.

Volgens Ross Brawn zal er dan ook weinig beweging op de transfermarkt zijn zolang de Spanjaard zijn beslissing niet kenbaar heeft gemaakt.

"De twijfel over het feit dat Alonso zich nu al dan niet op de transfermarkt bevindt, vertraagt heel het beslissingsproces over rijderszitjes," aldus Ross Brawn. "Van zodra hij zijn beslissing genomen heeft zullen veel andere teams ook hun beslissingen kenbaar maken."

Brawn liet ook nog weten dat hij niet denkt dat Kimi Räikkönen vervroegd zal uit de Formule 1 stappen. Volgens Brawn is de Fin dan ook momenteel geen tweede sleutelfiguur in de transfermarkt.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer