Ecclestone geeft felle kritiek op teambazen

Bernie Ecclestone heeft felle lritiek geuit op de diverse teambazen in de Formule 1.
Volgens Ecclestone moeten de teambazen minder klagen en vooral minder proberen om de regelgeving van de Formule 1 naar hun hand te zetten zodat hun team er voordeel aan heeft. Zo zouden ze volgens Bernie er beter voor zorgen dat hun teams gewoonweg beter worden.

“Ze zouden er beter voor zorgen dat ze hun zaakjes binnen hun team goed regelen in plaats van naar de anderen te kijken,” zei Ecclestone tegenover de officiële Formule 1 website.

Ecclestone vindt dat de teambazen te weinig bezig zijn met de sport te verbeteren en de sport als een geheel te bekijken. Er wordt te veel naar het eigen gewin gekeken als er voorstellen worden geformuleerd.

“Wat goed is voor de Formule 1 is ook goed voor iedereen die met de sport te maken heeft. Te veel mensen denken alleen aan wat goed voor henzelf is. Hetzelfde geld voor de regels, ze kijken alleen naar wat ervoor kan zorgen dat ze winnen.”

Vervolgens wordt een wel heel pertinente vraag gesteld. Of het misschien aan de ego’s ligt die er in de Formule 1 zijn. En daar weet Bernie een heel doordacht en gevat antwoord op te geven.

“Ik zou het geen ego noemen maar domheid. Ze zouden naar het totale aspect van iets moeten kijken. Alle teams zijn erg competitief en willen uiteraard winnen, dat kan ik alleen maar steunen. Ze moeten echter winnen op een gelijkwaardig niveau en niet omdat één iemand probeert voordeel te halen uit iets.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print