Ecclestone: "McLaren schonk titel aan Ferrari"

Bernie Ecclestone liet meermaals dit seizoen weten dat hij maar al te graag zou hebben dat Lewis Hamilton wereldkampioen zou worden. Dat het Britse racetalent tijdens zijn debuutjaar meteen kampioen zou worden, zou uiteraard ook erg goed zijn voor de geldbuidel van Ecclestone. De formule 1 staat dankzij het indrukwekkende seizoen van Hamilton eens te meer in een ongekende wereldwijde aandacht van miljoenen kijkers en fans.

Nu Hamilton in de laatste race van het seizoen alsnog de titel misliep, liet de Brit weten dat hij vindt dat McLaren de titel eenvoudigweg heeft weggegeven aan concurrent Ferrari.

"Ron Dennis heeft Räikkönen de titel gegeven," aldus Bernie Ecclestone. "

Ecclestone geeft vooral kritiek op de omschakeling van een tweestopper naar een driestopper voor Hamilton. Daardoor hebben Ron Dennis en McLaren de titel verloren.

"Hamilton maakte op de baan geen tijd goed en verloor 25 seconden door het maken van de extra pitstop. Als hij slechts 15 seconden had verloren, dan was hij vierde geworden. Het doet dan ook pijn om te zien dat Hamilton na al zijn erg indrukwekkende prestaties geen kampioen is geworden. Räikkönen is nu kampioen, dat is nu eenmaal zo. Al hoop ik wel dat hij meer begint te spreken," besloot Bernie Ecclestone.