Mosley:"Ferrari belangrijker dan andere teams"

FIA voorzitter Max Mosley heeft in een interview met Formula1.com toegegeven dat Ferrari belangrijker is voor de Formule 1 dan de andere teams. De vraag en het antwoord zagen er als volgt uit:

Vraag: Is Ferrari belangrijker voor de Formule 1 dan andere teams?

Max Mosley: Ja, ten eerste om dat het historisch gezien een belangrijke positie inneemt. Ferrari is het enige team dat deelneemt aan de Formule 1 sinds 1950. Ten tweede is het belangrijk voor het bestaan van de Formule 1 (dat ik Ferrari bescherm Ed.): stel je voor dat er maar 1 Brits team was en alle andere teams Italiaans waren, net als de persoon die de commerciele rechten beheert, de FIA president, de race directeur en diens assistent en de racecommissaris. Zou dit Britse team dan niet zeer voorzichtig zijn? Daarom zorg ik voor de neutraliteit en ik besef dat ik daarin een grote verantwoordelijkheid heb. Daarom hou ik ook nauw contact met Ferrari om er zeker van te zijn dat er geen Britse "mafia" onstaat die misbruik maakt van het team. Maar wanneer we ons technisch reglement moeten afdwingen staat Ferrari op gelijke voet met de andere teams. Als we onregelmatigheden aantreffen op de Ferrari- zoals de beweegbare bodemplaat in Australië-dan zullen deze verwijderd en verboden worden.

De fans die al jaren klagen over een complot tussen de FIA en Ferrari zullen in dit antwoord onwaarschijnlijk nieuw bewijs zien voor hun stelling.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print