Ecclestone wil vrijdagsessie mogelijk opnieuw wijzigen

Formule 1 en wijzigingen aan het format, het is bijna dagdagelijkse kost geworden de afgelopen jaren. Momenteel is het zo dat teams een derde rijder mogen inzetten op vrijdag, maar dat er dan een racerpiloot aan de kant moet blijven. Een positieve meevaller voor jong talent om zijn kunnen te tonen, al heeft het dus ook zijn nadelen.

Vroeger mochten sommige teams immers drie wagens op vrijdag inzetten, wat dus nu niet meer het geval is. Hierdoor is er het risico dat jong talent dan weer toch niet zo vaak aan de bak kan komen als eerst gedacht. Het aan de kant zetten van een vaste piloot moet ervoor zorgen dat het fair is en er geen verschil is tussen het aantal wagens dat de teams inzetten. Bernie Ecclestone wil hier echter misschien verandering brengen en ervoor zorgen dat vaste piloten toch in actie mogen komen.

"Men wil ook twee racepiloten in actie laten komen op vrijdag. Het is misschien het moment om hierover te spreken, tot op heden is er immers nog niet over gesproken," aldus Ecclestone.

 

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023