Email omstreden bandenregel bereikte Ferrari te laat

Over de zeer omstreden plotse reglementswijziging van de FIA, die ervoor zorgde dat alle teams verplicht werden om te starten op ‘full wets’ in plaats van ook de intermediates te mogen gebruiken, is het laatste woord nog niet gevallen.

Zo blijkt nu dat een email aan de basis ligt van het niet toepassen van de regel door Ferrari. De email kwam pas toe om 13u37 locale tijd, op de computer van Stefano Domenicali. Daar waar de race om 13u30 locale tijd reeds begonnen was.

"We hebben geen communicatie van de raceleiding ontvangen alvorens de race begonnen was. We hebben het nagegaan en de email is pas toegekomen op de laptop van Stefano Domenicali om 13u37," zei een woordvoerder van Ferrari na de race. "Vervolgens kregen we tijdens de race via de radio te horen dat beide wagens van banden moesten wisselen, anders zouden ze de zwarte vlag krijgen."

"Er is helaas niets dat we nu kunnen doen. Er was een gebrekkige communicatie en dat was de reden waarom we met de gewone regenband waren gestart," besloot de woordvoerder."

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner