Vettel bestraft voor aanrijding, Liuzzi voor het negeren van gele vlaggen

Het is niet de beste dag van de nog korte F1-carrière van Sebastian Vettel. Niet alleen verknoeide hij een uitstekend resultaat door een domme aanrijding maar nu wordt hij daar ook nog voor bestraft.

Vettel reed tijdens een safety car procedure in op Mark Webber. De raceleiding besliste dat Vettel een inbreuk pleegde op artikel 16.1 van de F1 reglementen en hij zal tijdens de Grote Prijs van China 10 plaatsen achteruit moeten op de grid.

Vettel reageerde eerder ook al tegen de pers:

"Ik reed achter Lewis en Mark tijdens de safety car periode en ik reed bocht 13 uit toen ik zag dat Lewis opeens zeer zeer traag reed. Ik reageerde maar op dat moment zag ik opeens de achterkant van Mark’s wagen. Ik denk dat hij reageerde op Lewis, om hem niet in te halen maar het is natuurlijk heel spijtig. We waren heel, heel sterk in de race en we waren zeer snel, we hadden makkelijk het podium kunnen halen."

Ook Vitantonio Liuzzi werd nog bestraft na de race. Hij zou ingehaald hebben onder gele vlag. Liuzzi werd door de stewards een straf van 25 seconde op zijn totaaltijd opgelegd, waardoor hij net buiten de punten valt. Adrian Sutil zou zo zijn eerste WK-punten verdienen.

Toro Rosso heeft ondertussen laten weten dat het in beroep gaat tegen de bestraffing van Liuzzi