Enorme ontgoocheling bij Stoffel Vandoorne na dramatische Formule E-race: “Hier heb ik geen woorden voor”

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Na afloop van de tweede Formule E-race in Londen waren er gemengde gevoelens bij het Mercedes Formule E-team. Nyck de vries veroverde door zijn tweede plaats de leiding in het kampioenschap maar er was vooral ook ongeloof en ontgoocheling doordat onze landgenoot Stoffel Vandoorne uit de race werd gebeukt terwijl hij aan de leiding reed.

Stoffel Vandoorne had zich eerder op de dag mooi op de polepositie gekwalificeerd en was bezig aan een sterke race. Vandoorne leek comfortbale de race te controleren maar werd tijdens de tweede E-prix in Londen door Oliver Rowland aangereden. Vandoorne werd letterlijk uit de top van de race weggeduwd terwijl hij in het kampioenschap een uitstekende zaak had kunnen doen.

Die uitstekende zaak deed teamgenoot Nyck de Vries wel want de Nederlander finishte achter racewinnaar Alex Lynn als tweede. De teamgenoot van Stoffel Vandoorne komt daardoor aan de leiding van het kampioenschap maar ook bij de Vries overheerst toch wel teleurstelling.

“Ik weet niet of dit het juiste moment is om aan de leiding te staan in het kampioenschap, dat zullen we aan het einde van het seizoen weten,” reageerde Nyck de Vries na afloop. “Ik ben een beetje teleurgesteld met de tweede plaats maar ik leef vooral mee met mijn teamgenoot Stoffel. Hij verdiende de overwinning vandaag maar werd eruit geknikkerd door Rowland.”

Ook Stoffel Vandoorne zelf was enorm ontgoocheld en zijn bericht op zijn sociale media sprak dan ook boekdelen.

“Hier heb ik geen woorden voor … ongelooflijk teleurgesteld,” schreef Vandoorne bij een foto van hemzelf terwijl hij getroost werd door de teambaas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022