Ook Nico Rosberg velt zijn oordeel over de crash van Max Verstappen na aanrijding met Hamilton

Nico Rosberg - Twitter
Nico Rosberg - Twitter

We zijn ondertussen een week na de veelbesproken aanrijding tussen Hamilton en Verstappen waarna de Nederlander zwaar crashte met zijn Red Bull F1-bolide. De meningen over de aanrijding blijven verdeeld, zo blijkt ook wanneer Nico Rosberg naar zijn mening over het incident wordt gevraagd.

Rosberg was jarenlang de teamgenoot van Lewis Hamilton bij het Mercedes F1 team en ook tussen Hamilton en Rosberg kwam het erg vaak tot incidenten, aanrijdingen en crashes.

Vooral de crash tussen Hamilton en Rosberg tijdens de GP van Spanje in 2016, het jaar waarin Rosberg zich tot wereldkampioen kroonde, blijft op het netvlies gebrand. Hamilton en Rosberg vielen allebei uit en Max Verstappen slaagde er toen in om zijn allereerste F1-overwinning te behalen.

Het is diezelfde Rosberg die nu ook zijn mening geeft over de aanrijding tussen Hamilton en Verstappen tijdens de eerste ronde van de Britse GP. Wie is volgens Rosberg de schuldige voor de crash van Verstappen?

“Het was een race-incident,” vertelt de wereldkampioen van 2016 tegenover ‘Express Sport’ in Londen tijdens een evenement van Heineken voorafgaand aan de Formule E-races.

“Iedereen gaat tot de limiet, dat is normaal wanneer je in Silverstone voor de overwinning strijdt en je ook nog eens voor het kampioenschap aan het strijden bent.”

“Je weet hoe belangrijk dat het is om de eerste ronde aan de leiding af te sluiten. Het maakt een enorm verschil voor het resultaat van de race, het was gewoon een race-incident waarbij iedereen tot de limiet ging.”

“Het zorgt voor een intense strijd. Ik kan niet wachten om mijn tv opnieuw aan te zetten voor de volgende episode in deze strijd. Dit zorgt er alleen maar voor dat het nog intenser zal zijn.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print