McLaren: “Niet realistisch dat Lando Norris derde in het kampioenschap blijft”

McLaren
McLaren

Lando Norris is tot dusver aan een bijzonder sterk seizoen bezig. De jonge Brit eindigde al drie keer op het podium en staat ook derde in het kampioenschap, een plaats die hij volgens McLaren moeilijk tot het einde van het seizoen zal kunnen handhaven.

Met 113 punten staat Lando Norris mooi derde in het kampioenschap, de jonge Brit is de koning van de regelmaat want hij is de enige rijder die dit seizoen iedere race in de top tien wist te finishen.

Zijn voorsprong op Valtteri Bottas bedraagt echter slechts vijf punten terwijl ook Sergio Perez amper negen punten achterstand op Norris heeft. Bij McLaren zijn ze uiteraard erg tevreden met de derde plaats van Norris maar McLaren-teambaas Adreas Seidl acht het niet realistisch dat Norris die derde plaats ook aan het einde van het seizoen nog zal hebben.

“Of het een realistisch doel is betwijfel ik, zeker omdat Red Bull en Mercedes duidelijk over een betere wagen beschikken,” aldus Seidl.

“Valtteri en Checo hebben dit jaar al enkele geweldige races gekend en ook in het verleden hebben ze reeds getoond waartoe ze in staat zijn.”

“Het is dan ook te danken aan de erg sterke performance van Lando samen met het team, en de competitieve wagen die we dit jaar hebben, dat we erin geslaagd zijn om na tien races derde in het kampioenschap te staan. Het is dan ook niet realistisch dat we als team derde blijven.”