Charles Leclerc: “Op een goede dag was Sebastian Vettel bijna onverslaanbaar”

Ferrari
Ferrari

Tijdens hun gezamenlijke periode bij Ferrari kwam het tussen Sebastian Vettel en Charles Leclerc een aantal keer tot een aanrijding maar over het algemeen hadden ze naar eigen zeggen een goede relatie en veel respect voor elkaar. Dat blijkt ook andermaal uit nieuwe uitspraken van Leclerc over zijn periode met Vettel bij Ferrari.

In een recente uitzending van de ‘Beyond the Grid’ podcast vergeleek Leclerc immers zijn huidige teamgenoot Carlos Sainz met Sebastian Vettel en daaruit bleek nog maar eens het respect dat Leclerc voor Vettel heeft.

“Seb was in zijn goeie dagen, en ik weet dat 2020 een moeilijk jaar was voor Seb, maar in zijn goede dagen was hij echt ongelooflijk, hij was ongelooflijk moeilijk te verslaan, het was bijna onmogelijk,” aldus Leclerc.

“Carlos is gewoonweg, zeer, zeer constant, het is dan ook een compleet andere benadering maar ze zijn allebei zeer, zeer sterk.”

Volgens Leclerc zorgt alleen al het verschil in leeftijd tussen Sainz en Vettel, alsook het verschil op het vlak van ervaring ervoor dat de samenwerking met Sainz anders is dan die met Vettel.

“Met Seb had ik een enigszins andere relatie, ik zag hem wat meer als mijn oudere broer,” blikt Leclerc terug op zijn periode met Vettel. “Ik bedoel, hij had zoveel ervaring dat het anders was, de strijd met Seb was niet dezelfde als degene die ik nu met Carlos heb.”

“Carlos heeft min of meer dezelfde leeftijd als ik, we zijn op alle vlakken zo ongelooflijk competitief. Seb had veel meer ervaring dus hij had wat minder de nood om op alle vlakken competitief te zijn. Als ik iets wou winnen dan liet hij me dat soms winnen, ik was blij en hij maalde er niet om.”

“Eenmaal dat je jouw helm hebt opgezet dan stopt je relatie. Je denkt alleen nog maar aan performance en presteren. Je probeert het maximale uit de wagen te halen en probeert die andere rijder in dezelfde wagen te verslaan,” besloot Leclerc.

Ferrari