Exclusief: Bas Leinders over het laatste nieuws uit de paddock

Gisteren verschenen er twee opvallende berichten in de media. Het ontslag van Flavio Briatore en Pat Symonds bij Renault betekent waarschijnlijk dat één van de grootste schandalen in de Formule 1 werkelijkheid is geworden. Langs de andere kant kwam er het nieuws dat we volgend jaar misschien wel een Belg in de Formule 1 krijgen. Bas Leinders geeft zijn visie op de feiten.
a:1:{s:9:”file_name”;s:16:”basspecial_2.jpg”;}
Briatore en Symonds stappen op bij Renault?

“Tijdens het weekend op Monza was al veel vertrouwelijke informatie gelekt naar de pers, bepaalde onderdelen daarvan zijn toch bezwarend andere weer niet, je moet natuurlijk alle puzzelstukjes hebben om een goed oordeel te kunnen vellen. Indien Flavio en Pat opstappen bij Renault dan kan dat alleen maar zijn omdat er zeer bezwarende bewijzen zijn. Voor Renault komen er nu vast en zeker moeilijke tijden want deze twee heren zijn de sterkhouders van het team, zonder hun zou het wel eens op chaos kunnen uitdraaien. Hopelijk vinden zij goede vervangers.”

Renault moet in principe zonder verdediging naar Parijs om haar voor de FIA te verantwoorden. Ze kiezen er voor zich niet te verdedigen en laten twee topfiguren gaan. Zal de FIA nu soepeler zijn?

“Door Flavio en Pat op straat te zetten zou je kunnen stellen dat er al een straf uitgesproken is maar tegelijkertijd moet je toch naar het gehele team het signaal geven dat deze dingen absoluut niet door de beugel kunnen. Het zou te simpel zijn om iets illegaals te doen, vervolgens 1 of 2 mensen op straat te zetten en daarmee is de kous af. Het team in zijn geheel moet ook een straf krijgen en de verantwoordelijken zullen toch met iets meer moeten boeten dan bij Renault vertrekken en misschien morgen alweer bij een ander team staan, dat kan absoluut niet.”

Iets totaal anders dan en veel beter nieuws, onze landgenoot Bertrand Baguette vertelde dat hij kans maakt in de F1 voor 2010?

“Bertrand kan dit weekend het Renault 3.5 kampioenschap winnen op de Nürburgring, dankzij die overwinning kan hij een echte test krijgen bij Renault F1. Nu is Betrand en zijn management ook bezig met onderhandelen met enkele nieuwe teams want daar kan je jezelf terug inkopen net zoals dat in de jaren negentig vaak voorkwam. Indien Betrand het nodige budget bij elkaar kan krijgen, heeft hij zeker en vast een kans om het volgende seizoen in de F1 te rijden. Ik gun het hem van harte….Fingers crossed.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022