Exclusief interview met Zohra

Begin deze week lieten we u reeds via een terugblik op de GP van België kennismaken met de geschiedenis van de GP van België. Daarbij zat onderaan het artikel ook een foto van een vrouwelijke DJ. Wist u wie het was?
a:1:{s:9:”file_name”;s:12:”zohra1_1.jpg”;}
Het was niemand minder dan Zohra Aït-Fath, maar iedereen kent haar uiteraard gewoonweg als Zohra. Velen onder ons zullen haar ook kennen uit de tijd dat ze nog zangeres was bij 2 Fabiola of van haar solocarrière. Vandaag de dag staat ze vooral ook bekend om haar DJ-kunsten.

Zohra nam voor F1journaal.be maar al te graag de tijd voor een kort interview over haar visie op gans het gebeuren in de paddock, haar ervaringen in de Formule 1 alsook haar toekomstplannen.

– Hoe ben je ooit bij Red Bull terechtgekomen voor de organisatie van de Red Bull Formula Una’s?

Red Bull Racing zocht iemand om de Belgische Formula una meisjes te zoeken, te vertegenwoordigen en te coachen.

De directeur van “Jet import”(de distributeur van Red Bull in België) contacteerde me omdat hij wist dat ik van autosport houdt (soms neem ik deel aan woestijn rally’s als piloot) en omdat Red Bull mijn ondersteunend middel is als nachtraaf. Dus volgens hem het ideale voorbeeld voor deze taak!

Ook telde het feit dat ik als DJ kon dienen om een echte Girl-power uitstraling aan het geheel te geven.

– Wat zijn jouw leukste herinneringen aan de organisatie van Red Bull Formule Una?

* Toen we in 2008 de fabriek hebben bezocht van Red Bull Racing in Milton Keynes. Het is ongelofelijk hoeveel mensen in dienst zijn voor twee wagens. De technologie die daarachter zit, hoe de designs worden ontworpen en welke materialen gebruikt worden. En vooral: de kosten die gemaakt worden voor één seizoen!!!

Dan besef je dat dit niet zomaar een wagen is zoals we een wagen kennen, dit is een performance machine uitgerust met ruimtevaarttechniek.

Ik was er echt ondersteboven van. Er hing trouwens een F1-wagen aan het plafond in de inkomhal!

* In 2007 was het de allereerste keer dat ik een race zag en in een F1-wagen mocht plaatsnemen in de box, wauw!

* De meiden zien genieten van de glamour, de fotoshoots en de race.

* Als DJ in de paddock op de Red Bull Energy station mogen spelen.

– Wat fascineert je het meest aan de Formule 1?

Het geluid, de kracht en snelheid natuurlijk!!! Alles eigenlijk. Het is een zeer professionele gebeurtenis waar niets aan het toeval wordt overgelaten zoals bij iedere topsport, maar waar ook glamour en fun bijhoort.

Ik kijk op naar de kalme houding die piloten kunnen hebben terwijl ze ongelofelijk veel adrenaline produceren, laat staan de G krachten die ze moeten ondergaan.

De wagens zijn zo mooi, een kunstwerk op zich! En als de motor ronkt dan trilt heel je lichaam mee GGGrrrrrrrr zalig!

– Je speelde in het verleden verscheidene DJ-sets voor F1-party’s van Red Bull tijdens F1-weekends. Is de sfeer enigszins te vergelijken met andere plaatsen waar je gastoptredens doet?

Eigenlijk wel, er heerst zoveel controle en stress overdag, dat de remmen los worden gelaten ‘s avonds . De muziek kan voor hen wat verschillend klinken, maar ze staan er voor open.

Ik draai dan ook meer Groove house en vocal stuff dan zware electro of techno. Maar feesten kunnen ze!

– Wie is de interessantste persoonlijkheid die je in de Formule 1 hebt ontmoet en waarom?

David Coulthard, hij is zeer filosofisch. We hebben met de Formula una’s een interviewronde gehouden. Elk van hen mocht een vraag stellen en op alles antwoordde hij als een wijze, intelligente man die met zijn twee voeten op de grond staat. Hij legde uit hoe gevaarlijk roem kan zijn en hoe snel je een andere persoon kan worden als je er niet met de juist mentaliteit mee omgaat. En dat winnen en verliezen erbij horen en niet het enige is dat telt.

Hij vertelde hoeveel discipline er nodig is om een topsport te beoefenen of als je iets wilt bereiken in het algemeen. Dat je dankbaar moet zijn voor hetgeen je hebt en/of krijgt.

Hij is ook een gezinsman, zijn kinderen en Belgische vrouw Karen Minier, trouwens een ex Formula una, zijn ook meestal van de partij.

– Komt er volgens jou ooit opnieuw een vrouw als racepiloot in de Formule 1? Of blijven we bij het ietwat achterhaalde rollenpatroon waarbij vrouwen enkel naast racepiloten lopen als zijnde lieftallige echtgenotes en gridgirls?

Ik hoor veel over de Amerikaanse Danica Patrick. Bernie Ecclestone hoopt dat zij de volgende vrouw in de formule 1 wordt. Zij rijdt nu Indy Car Series en Nascar en doet het zeer goed.

Maar onlangs las ik dat ze haar familie niet zou willen achterlaten om naar europa te komen, is dat typisch vrouwelijk? Ik weet het niet. Spijtig want het zou spannend zijn om een vrouw tussen al die mannen te zien. Ze ziet er trouwens fantastisch uit, misschien te gevaarlijk voor de focus van de mannelijke tegenstanders!

Ik denk wel dat het ooit zal terugkomen, de piloten worden ook jonger, er volgt een nieuwe generatie in sport in het algemeen. Sebastian Vettel is daar een mooi voorbeeld van. Een generatie die niet zo traditioneel denkt, sneller groeit , vooruit wil, openstaat voor nieuwe ideeën.

Presteren is de main goal en dan is man of vrouw niet van belang.

– Wat zijn jouw toekomstplannen?

Ik vertrek nu donderdag tot zondag naar Spa-Francorchamps om er het ganse weekend te draaien en ik ben de gastvrouw van een aantal celebs (o.a Tia Hellebaut, Will Tura, Anthony kumpen, Louis talpe).

Het concept is sinds vorig jaar ook veranderd. Ik begeleid de VIP’s in de paddock en de Red Bull Racing boxes.

Voor de rest ben ik in onderhandeling om het DJ werk uit te breiden naar het buitenland. Er is een nieuwe kindershow ‘The new crazy disco show’. (zie www.zohra.be)

Een plaat opnemen staat ook nog het programma dit jaar, en misschien nog een rally….

Wij bedanken Zohra voor het interview en wensen haar veel plezier dit weekend in Spa-Francorchamps alsook veel geluk in de toekomst.

Meer info:
http://www.zohra.be
http://www.myspace.com/djzohra
http://www.facebook.com/pages/DJ-ZOHRA/289144231311

image

image

image

image

image

image

image

image

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022