F1-baas Stefano Domenicali geeft Belgische F1-fans hoop: “Er is veel respect voor Spa-Francorchamps, gesprekken zijn bezig”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens F1-baas Stefano Domenicali zijn er nog steeds gesprekken gaande met de organisatoren van de GP van België voor een plaats op de F1-kalender 2023. De Belgische F1-fans, en ook de Nederlandse, mogen dus nog steeds hoop koesteren dat Spa-Francorchamps ook volgend jaar op de F1-kalender staat.

De voorbije weken kwam er bijzonder veel kritiek vanuit zowel de rijders, teams alsook de F1-fans op het mogelijk verdwijnen van de GP van België van de F1-kalender. In de aanloop naar de Belgische GP laat F1-baas Stefano Domenicali echter weten dat er nog steeds gesprekken gevoerd worden over een mogelijke Belgische GP volgend jaar.

“Het is juist dat we met andere promotoren in gesprek zijn om te zien of ze er klaar voor zijn en volledig toegewijd zijn om zich dit jaar of volgend jaar te engageren,” aldus Domenicali.

“We bekijken echter steeds of we een goede balans kunnen vinden waarbij we minstens een derde van de races in Europa, minstens een derde in het Verre Oosten en de rest in Amerika en het Midden-Oosten. We willen een goede balans.”

“Uiteraard is de Formule 1 een business waarbij investeringen en financiële bijdragen erg belangrijk zijn. We hebben echter steeds gezegd dat traditionele races, de races waarvan we weten dat ze niet het geld kunnen neertellen dat de anderen betalen, dat die enorm veel respect verdienen. Je zal zien dat we dat niet alleen dit jaar respecteren maar ook in de toekomst.”

Volgens Stefano Domenicali zorgt echter niet alleen die historiek ervoor dat circuits zoals Spa-Francorchamps en Monza automatisch recht hebben op een plaats op de F1-kalender.

“Er is enorm veel respect voor deze plaatsen. Maar wanneer je het over België hebt, er waren eerder al periodes dat de race niet op de kalender stond en dat ze vervolgens terugkeerden. Het geheugen van de mensen is soms erg kort. Het is een geweldige plaats, daar bestaat geen twijfel over, dat is waarom we nog steeds in gesprek zijn.”

Twee weken na de GP van België strijkt de Formule 1 neer in Monza voor de GP van Italië, een race die de voorbije jaren eveneens ter discussie is komen te staan. Volgens Domenicali, zelf een Italiaan, volstaat ook daarvoor niet de ‘historiek’.

“Op Monza zullen we 100 jaar Italiaanse Grand Prix vieren. Dat zal een geweldig weekend worden. Maar als Italiaan heb ik tegen hen altijd gezegd dat je er voor moet zorgen dat er meer is dan enkel die geschiedenis. We moeten investeren in een geweldige toekomst. Monza moet dan ook zijn ding doen, ze moeten hun infrastructuur vernieuwen, ze moeten die iconische plaats een update geven. Er moet vooruit gekeken worden.”

“Jullie mogen er dan ook zeker van zijn dat zo’n plaatsen altijd deel zullen uitmaken van de gesprekken over de toekomst, dat is het juiste om te doen. Maar het is ook langs hun kant niet zo dat je gegarandeerd op de kalender staat, dat wanneer je niets doet dat je altijd erop zal staan. Dat is niet correct.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen