F1 project Prodrive op sterven na dood

Het ziet er sterk naar uit dat Prodrive de komende seizoen niet in de Formule 1 zal komen. Het bedrijf van Dave Richards was van plan reeds in 2008 aan te treden met een klantenchassis van Mclaren Mercedes, maar omdat de aankoop van klantenchassis nog steeds verboden is, schrapte het team die plannen.

Er werd vanuit gegaan dat het team voor het seizoen 2009 nog eens zou proberen, maar Dave Richards heeft vandaag laten weten dat die kans erg klein is.

"Het nieuwe Concorde Agreement stelt dat elke team haar eigen chassis moet ontwikkelen en in de F1 te stappen en meteen competitief zijn, is zo goed als onmogelijk. Ik moet me dus afvragen of we onder die voorwaarden wel overwegen om er in te stappen."

De regel in het Concorde Agreement, die stelt dat elk team haar eigen chassis moet maken, mag enkel door Super Aguri en Scuderia Toro Rosso genegeerd worden. Beide teams kregen een periode van 2 jaar om alles in gereedheid te brengen om een eigen wagen te bouwen. Voorlopig mogen beide teams dus nog chassis kopen van respectievelijk Honda en Red Bull.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022