Fisichella enthousiast over Force India, Christian Klien valt uit de boot

Giancarlo Fisichella werd vandaag bevestigd als 1e rijder bij Force India. De Italiaan gelooft dat het team competitief kan zijn.

"Ik kijk er naar uit om voor Force India te rijden volgend seizoen. Tijdens de test in Jerez was ik onder de indruk van het professionalisme van het team en ik hoop dat mijn ervaring hun ambities kan waarmaken. Dit was overigens niet m’n enige optie maar wel de beste. De nieuwe eigenaars zorgen voor een competitief budget en ik denk dat we vooruitgang kunnen boeken. Ik ben gemotiveerd en klaar om Force India regelmatig punten te bezorgen."

Adrian Sutil was al langer bevestigd en ook hij is blij voor een groeiend team te kunnen rijden.

"Er was interesse van andere teams maar op dit moment in m’n carrière is een zitje bij een jong en ambitieus team de beste optie."

Naast Fisichella werd vandaag ook aangekondigd dat Vitantonio Liuzzi de nieuwe testrijder wordt. Hierdoor zit Christian Klien zonder zitje. De Oostenrijker leek lange tijd in de running voor de plaats naast Sutil of als testrijder maar het team besliste er dus anders over.

"Ik wil Force India bedanken omdat ze me de kans gaven om te testen in Barcelona en Jerez. Mijn eerste doelstelling is uiteraard de Formule 1 maar het is ook belangrijk dat ik mijn racevaardigheid blijf oefenen. Daarom zoek ik dus andere opties voor 2008. Ik heb verschillende mogelijkheden buiten de Formule 1."

Klien reed z’n laatste Formule 1 race in 2006 voor Red Bull, vorig seizoen was hij testrijder bij Honda.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner