Fan zorgt voor vreemde nieuwe wending: “Ik heb de trofee van Lewis Hamilton niet gestolen, het was een misverstand”

2023
2023

De fan die op de sociale media beweerde dat hij tijdens het FIA-gala de trofee van Lewis Hamilton had gekregen nadat Hamilton de trofee had ‘achtergelaten’ heeft gereageerd op de commotie die was ontstaan rond een verhaal en verschillende speculaties die waren ontstaan.

Het voorbije weekend was er veel te doen rond Lewis Hamilton zijn trofee voor de derde plaats in het rijderskampioenschap. Er werd gespeculeerd dat Hamilton zijn trofee doelbewust als signaal voor de FIA had achtergelaten en de trofee uiteindelijk bij een fan was terechtgekomen. Mercedes zag zich genoodzaakt te reageren door te zeggen dat Hamilton zijn trofee niet had ‘achtergelaten’ en dat de organisatie had aangeboden om zijn trofee naar het team te versturen (Mercedes ontkent vreemd verhaal: “Lewis Hamilton heeft zijn F1-trofee niet uit frustratie aan een fan gegeven”).

Ook de bewuste fan die op de sociale media een bericht plaatste dat Hamilton zijn trofee bij hem had achtergelaten liet ondertussen van zich horen. volgens de fan berust alles op een misverstand.

“Ik ben zeer teleurgesteld om berichten te lezen die aan mij gericht zijn en die zeggen dat ik een dief ofzo ben. Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik niets gestolen heb, nergens en van niemand. Dit is gewoon een misverstand. Lewis Hamilton plaatste de trofee op tafel. Ik vroeg aan hem of ik de trofee mocht nemen,” schrijft de fan op X.

“Hij antwoordde met ‘ja, je kan hem nemen’. En ik dacht dat hij mij de trofee cadeau had gedaan. Maar nu, na het statement van Mercedes te hebben gelezen, begrijp ik dat Lewis mij de trofee niet cadeau heeft gedaan. Hij dacht verkeerdelijk dat ik een FIA-official was die zich om de trofee bekommerde.”

Opmerkelijk is dat de fan zijn account op X, het voormalige Twitter, ondertussen is verwijderd.