Fans beginnen petitie om Lewis Hamilton alsnog F1-kampioen te laten worden

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens een sensationeel en discutabel slot van de GP van Abu Dhabi veroverde Max Verstappen alsnog de wereldtitel in de Formule 1. Niet iedereen wil zich echter zomaar neerleggen bij de titel voor Max Verstappen.

Lewis Hamilton heeft heel wat fanatieke fans en één van die fans, Patel Gordon-Bennett, is een petitie begonnen in de hoop dat de wereldtitel alsnog naar zijn idool gaat. Het mag duidelijk zijn, niet iedereen wil zich zomaar neerleggen bij de beslissing van Michael Masi om met nog één ronde te gaan de safety car van de baan te halen.

“Ik geloof dat dat er zondag 12 december geen gerechtigheid was toen de FIA de overwinning van Lewis Hamilton heeft afgepakt in Abu Dhabi. Met nog maar één ronde te gaan mochten slechts enkele wagens de safety car inhalen en dat strookt niet met de regels van de Formule 1,”  zo luidt de boodschap van de petitie.

“Dit gaf concurrent Max Verstappen de mogelijkheid om Lewis Hamilton in te halen en de race te winnen.”

“Als je een voorstander bent van gerechtigheid, eerlijkheid en eerlijk spel, onderteken dan deze petitie. Als we dit besluit zo laten dan krijgen de jeugd en toekomstige racers een foute boodschap.”

De petitie wordt op heel wat plaatsen gedeeld en duizenden fans van Lewis Hamilton ondertekenden de petitie al.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022