Fernando Alonso: “Alpine had begin dit seizoen duidelijk andere verwachtingen”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Alpine mag in Hongarije dan wel haar eerste race gewonnen hebben, de verwachtingen van begin dit seizoen worden duidelijk niet ingelost.

Vorig jaar eindigde Renault als vijfde in het kampioenschap maar het was tot de laatste race aan het strijden voor de derde plaats in het kampioenschap. Dit seizoen verloopt het echter een stuk minder goed en kan Alpine zelfs niet echt strijden met McLaren.

“Ik denk dat onze verwachtingen en ambities aan het begin van het seizoen een herhaling van wat Renault vorig jaar verwezenlijkte was,” vertelde Alonso onlangs in Hongarije.

Bij Alpine hielden ze rekening met een wederopstanding van Ferrari maar zelf zijn ze dit jaar duidelijk niet even competitief als McLaren.

“Als je in het achterhoofd houdt dat Ferrari in 2020 een zeer vreemd seizoen met een slechte performance had,” aldus Alonso. “We hadden dan ook verwacht dat Ferrari dit jaar zich mogelijk voor ons zou bevinden. Maar het is juist dat we te veel terrein hebben verloren tegenover McLaren.”

“Renault was tot de laatste race aan het strijden met McLaren en daarin slagen we dit jaar niet.”

Ferrari en McLaren staan momenteel gedeeld derde in het kampioenschap met Alpine op 86 punten achterstand op de vijfde plaats.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021