Jenson Button: “Ik werd uitgescholden toen ik vertelde dat ik Brawn GP ging verlaten”

Jenson Button - Twitter
Jenson Button - Twitter

Na het veroveren van de wereldtitel in 2009 zorgde Jenson Button voor een grote verrassing door Brawn GP te verlaten en naar McLaren over te stappen. Die overstap verliep op een erg onaangename en verrassende wijze, Button werd immers uitgescholden toen hij zijn vertrek meedeelde aan CEO Nick Fry.

“Ik kwam naar McLaren nadat we in 2009 wereldkampioen waren geworden,” vertelt Button tijdens ‘The High Performance Podcast’.

“Men zei dat het een gekke overstap was om naar McLaren te gaan en daar naast Lewis Hamilton te gaan rijden, zelfs Ross Brawn zei dat.”

“Ik vertelde dat ik eind 2009 het team zou verlaten. Ik sprak met Nick Fry en hij begon gewoonweg te roepen naar mij, hij was toen samen met Ross Brawn één van de bazen.”

“Ik herinner me nog dat ik naar zijn bureau ging en hem vertelde dat ik zou vertrekken. Hij begon te schelden naar mij en ik begon gewoon te lachen omdat het een ongelooflijk ongemakkelijke situatie was.”

“Ik leefde wat met hem mee omdat hij zo agressief was. Hij keek gewoon naar mij en vroeg zich af waarom ik aan het lachen was. Het was gewoonweg de situatie en iets dat ik niet verwachtte.”

Ross Brawn zou helemaal anders met de situatie omgegaan zijn, al raadde ook Brawn de overstap af.

“Ik vertelde het aan Ross en hij was zeer vriendelijk, hij zei me wel ‘Ik denk dat je een grote fout maakt door naast Lewis te gaan rijden’,” vertelt Button.

“Ik vond het echter geweldig, ik kreeg enorm veel positieve energie maar het zou gebeuren. Ik had echter geen contract voor het jaar nadien en ik had niet het gevoel dat het de plaats voor mij was om er te blijven en McLaren was dat wel.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022