Fernando Alonso mag van Renault niet deelnemen aan Indy 500

In zijn jacht naar de befaamde ‘Triple Crown’ zal Fernando Alonso haast moeten maken want het ziet er niet naar uit dat hij de komende twee jaren een kans krijgt om de Indy 500 op zijn naam te schrijven.


Later deze maand doet Fernando Alonso een nieuwe poging om de Indy 500 te winnen. Indien de Spanjaard erin slaagt om de befaamde race te winnen verovert hij meteen ook als tweede rijder ooit de ‘Triple Crown’.

Tot dusver is Graham Hill de enige rijder die erin geslaagd is om de GP van Monaco, 24u van Le Mans en de Indy 500 te winnen. Alonso won de eerste twee races al en moet alleen nog de Indy 500 winnen.

Dit jaar neemt Alonso samen met McLaren deel aan de Indy 500 maar vanaf volgend jaar zal een avontuur in de Indy 500 niet kunnen. Renault wil Alonso immers niet laten deelnemen aan de race op de Indianapolis Motor Speedway.

“Geen afleidingen,” zou Renault-teambaas Cyril Abiteboul volgens F1-journalist Adam Cooper gezegd hebben. Duidelijke taal vanwege Renault gericht aan Alonso, die zich dus volledig op zijn F1-comeback zal moeten focussen.

Bij Alonso was die boodschap alvast duidelijk aangekomen want tegenover ‘RaceFans’ liet hij weten: “Ik zal de komende race benaderen met de wetenschap dat het de komende twee jaar niet mogelijk zal zijn om deel te nemen.”

Fernando Alonso mag dan in 2021 wel voor een concurrerend team rijden, toch had McLaren-baas Zak Brown aan Alonso een wagen aangeboden voor een eventuele deelname in 2021.

Gezien het standpunt van Renault kan Alonso daar echter niet op ingaan en indien de Spanjaard dit jaar de Indy 500 niet weet te winnen zal hij zijn droom om de Triple Crown te winnen met minstens enkele jaren moeten opbergen.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print