Hamilton: “Spaanse hitte is moordend voor zowel ons als de auto”

Lewis Hamilton laat weten dat de hitte in Barcelona zowel moordend is voor de rijders als voor de banden.


Na de oefensessies op vrijdag stonden de Mercedessen weer bovenaan de tabellen maar het warme weer baart Lewis Hamilton zorgen, zeker met de race van afgelopen weekend in gedachten.

“Het is zeker vrij zwaar, het is het warmste dat het al is geweest,” aldus Hamilton.

“Ik denk niet dat ik in Spanje ben geweest als het zo heet is. We zijn hier in februari en maart meestal, of begin mei.”

“Het is prachtig weer, maar het is moordend in de auto en het is duidelijk ook erg zwaar voor de banden.”

“Het is een goede dag geweest. De tweede sessie was beter voor mij. De lange runs die we maken leunen aan bij die van de Red Bulls, dus ik denk dat het een zeer spannende race zal worden.”

Pirelli heeft wel de hardere compounds meegebracht naar Barcelona maar dat wil niet zeggen dat de Mercedessen minder last zullen hebben van bandenslijtage.

“Ik zag geen blistering maar dat zagen we vorige week vrijdag ook niet,” zei Hamilton.

“Ik kan echt niet te veel zeggen. Het voelde goed. We staan op het punt om een debriefing te doen dus ik zal er zometeen achter komen waar we staan in dat opzicht.”

“De lange run zag er niet slecht uit. Ik weet niet hoeveel verder we kunnen gaan in tegenstelling tot hoeveel verder Red Bull kan gaan in vergelijking met ons.”

“Dat zal bepalen of het een of twee stops zijn dit weekend.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print