Fernando Alonso na zijn eerste dag bij Renault: “Het leek op een eerste schooldag”

Fernando Alonso ging eerder deze week terug aan de slag bij het Renault F1 team. De Spanjaard maakt volgend jaar zijn F1-comeback en blikt enthousiast vooruit naar de toekomst.


“Het was zeer leuk om terug te keren naar de fabriek in Enstone, ik heb er zeer emotionele dagen beleefd,” blikt Alonso terug op zijn eerste dag terug bij het Renault F1 team.

“Er zijn heel veel dingen veranderd. De simulator is nieuw, de windtunnel heeft een update gekregen, maar er zijn ook enkele zaken hetzelfde gebleven: de kantoren, de fitness die ik vaak bezocht …”

“Het leek wel een eerste schooldag waarbij je veel dingen moet leren maar het was zeer productief.”

Tijdens zijn eerste dag bij Renault had Alonso meteen een druk programma om af te werken, er viel duidelijk geen tijd te verliezen, niet verwonderlijk ook dat Alonso vroeger dan voorzien opnieuw aan de slag ging bij Renault.

“Ik heb een programma in de simulator gedaan, ik heb me wat gewoon gemaakt aan de wagen, de testfaciliteiten enzovoort. De laatste keer dat ik hier was bestond de simulator zelfs niet!”

“Vervolgens heb ik een stoeltje gepast en heb ik enkele meetings bijgewoond met enkele sleutelfiguren om het programma voor volgend jaar te leren kennen. Het was echt een kwestie van wat op snelheid komen.”

Aan zijn eerste dag bij Renault heeft Alonso duidelijk een goed gevoel overgehouden, de Spanjaard heeft dan ook vertrouwen in de gezamenlijke toekomst.

“Ik denk dat het team er goed voorstaat voor de toekomst die komt. De laatste races waren bemoedigend voor iedereen, ook voor mij,” blikt Alonso tegelijkertijd vooruit en achteruit.

“Om Renault terug competitief te zien is goed voor de sport en ik ben blij dat ik zoveel verbeteringen zie. We hebben nog een lange weg af te leggen en het middenveld bevindt zich zeer dicht bij elkaar maar de jongens hier en op het circuit hebben geweldig werk verricht.”

Dit bericht bekijken op Instagram

ߔ›

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print