Honda heeft eindelijk het motorprobleem van Max Verstappen gevonden

Nadat Max Verstappen de voorbije twee races door motorproblemen werd gehinderd laat Honda nu in de aanloop naar de Russische GP weten dat het de oorzaken van de motorproblemen bij Verstappen heeft gevonden.


Zowel in Monza als in Mugello kreeg Verstappen af te rekenen met motorproblemen. In Monza moest Verstappen door het motorprobleem opgeven terwijl hij in Mugello bij de start plots motorproblemen kreeg, heel wat plaatsen verloor en uiteindelijk crashte.

In haar preview voor de GP van Rusland laat Honda weten dat het de motorproblemen van Verstappen onderzocht heeft en de oorzaak, of zeg maar ‘oorzaken’, heeft gevonden.

“Na de voorbije triple-header zien we de komende weken een eerder normaal schema van om de twee weken een race,” begint Toyoharu Tanabe, de technisch directeur bij Honda, zijn vooruitblik naar de F1-race in Sochi.

“We hebben de tijd sinds Mugello nuttig gebruikt en onze prioriteit lag bij het analyseren van de reden waarom Max tijdens die race moest opgeven. Uit onze analyse is gebleken dat er verschillende factoren waren die het probleem veroorzaakten en we hebben nu aanpassingen gedaan om elk van deze oorzaken aan te pakken zodat dit niet meer opnieuw gebeurt.”

Tanabe gaf vervolgens ook nog wat toelichting over het circuit van Sochi en hoe ze als motorleverancier inspelen op de karakteristieken van de Sochi Autodrom.

“Het circuit van Sochi vormt een andere uitdaging dan de voorbije races op hogesnelheidscircuits van Spa, Monza en Mugello. Het circuit heeft enkele karakteristieken van een stratencircuit, zoals verschillende bochten van negentig graden maar er zijn ook twee zeer lange rechte stukken.”

“Zoals gebruikelijk zullen we de oefensessies gebruiken om de power unit voor te bereiden op de kwalificatie en de race en kijken we uit naar een weekend zonder problemen voor alle vier de wagens. We hopen uiteraard ook dat Daniil van zijn thuisrace zal kunnen genieten en een goed resultaat behaalt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022