Fernando Alonso waarschuwt Aston Martin: “Het moet beter”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso moeten ze bij Aston Martin bekijken of de mindere performance in Australië specifiek eigen was aan het circuit of algemeen. Feit is volgens Alonso wel dat Aston Martin sowieso zich moet verbeteren om de strijd met de concurrentie te kunnen aangaan.

Fernando Alonso finishte de GP van Australië als zevende maar door zijn tijdstraf van twintig seconden werd Alonso uiteindelijk als achtste geklasseerd. Alonso werd in het behalen van zijn resultaat echter wel geholpen door een voor hem ideaal moment waarop er een virtuele safety car was.

“Ja, het was voor ons overduidelijk een zeer moeilijk weekend op het vlak van onze snelheid,” blikt Alonso terug op het voorbije raceweekend. “Tijdens de race hadden we geluk met het moment van de virtuele safety car door de opgave van Lewis Hamilton, de pitstops waren ook zeer goed. Dus dankzij de strategie en een beetje geluk hebben we het aantal punten gemaximaliseerd.”

“We mogen echter niet vergeten dat onze snelheid tijdens het volledige weekend niet zo goed was.”

Voor Aston Martin wordt het nu bekijken of de minder goede performance specifiek was voor het Albert Park circuit of niet.

“Ik weet het niet, we moeten zien te begrijpen waardoor het komt. Vorig jaar was het in Australië ook iets minder goed, we moeten ons verbeteren.”