Guenther Steiner heeft een nieuwe ‘F1-job’ gekregen: “Ik kijk er naar uit”

Haas F1 team
Haas F1 team

Voormalig Haas F1-teambaas Guenther Steiner heeft naast zijn rol als expert en interviewer voor ‘RTL Duitsland’ er nog een nieuwe job in de Formule 1 bij gekregen.

Toen het Haas F1 team eind vorig jaar aankondigde dat Guenther Steiner dit jaar niet meer de teambaas van het Amerikaanse F1-team zou zijn leek Steiner voor op zijn minst enige tijd uit de Formule 1 te verdwijnen maar Steiner is ook dit jaar aanwezig in de Formule 1, al is het dan wel in allerlei andere functies.

Zo was Steiner al te zien als expert voor de Duitse tv-zender RTL en hij mocht tijdens een raceweekend ook al eens de officiële interviews met de rijders doen. Guenther Steiner is nog steeds bijzonder populair en van die populariteit proberen ze in de Formule 1 nog steeds gebruik te maken.

Guenther Steiner krijgt daarom ook een nieuwe job, hij wordt namelijk ambassadeur voor de GP van Miami. Steiner zal tijdens het raceweekend enkele belangrijke functies uitvoeren en hij moet in zijn rol als ambassadeur bijdragen aan de populariteit van de Formule 1 in Amerika. Gezien zijn ongelooflijke populariteit dankzij de Netflix-serie ‘Drive to Survive’ lijkt dat voor Steiner een makkelijke opdracht waarvoor hij ongetwijfeld ook nog eens goed betaald zal worden. Veel fun en dus niet de last van het ‘F1-teambaas zijn’, een ideale combo voor Steiner.

“Ik kijk er naar uit om ambassadeur te zijn voor de Miami Grand Prix die één van mijn favoriete races van het jaar is geworden,” aldus Steiner. “Ik heb van dichtbij gezien hoe de Formule 1 in de Verenigde Staten gegroeid is en het heeft zoveel potentieel om te blijven groeien, zeker met races zoals Miami die deel uitmaken van de kalender.”

“Dit evenement weerspiegelt de gewaagde visie van de organisatoren, het combineert Amerikaans spektakel en F1-racen met een levendige sfeer op het circuit en in de stad zelf ook. Ik kan niet wachten om in mei met dit team samen te werken aan een evenement dat opnieuw fantastisch zal zijn.”