Toto Wolff vol lof voor Ferrari en Carlos Sainz: “Je ziet waartoe menselijke kracht in staat is”

Ferrari
Ferrari

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zit in de hoek waar de klappen vallen maar tegelijkertijd heeft hij ook veel respect voor wat Ferrari-teambaas Frederic Vasseur en Carlos Sainz weten te verwezenlijken.

Je kan het misschien beschouwen als een zeldzame lofbetuiging van Toto Wolff voor de concurrentie maar na afloop van de GP van Australië was ze er wel voor Frederic Vasseur en Carlos Sainz. Toto Wolff en Vasseur komen best goed overeen en hij beseft dat de druk op de schouders van Vasseur als Ferrari-teambaas bijzonder groot is.

Daarnaast heeft Toto Wolff ook ongelooflijk veel bewondering voor wat Carlos Sainz in Australië wist de verwezenlijken, namelijk de race winnen terwijl hij twee weken daarvoor zijn appendix moest laten verwijderen en een intense revalidatie moest afwerken. Om in die omstandigheden dan zo’n grootse prestatie neer te zetten, daarvoor heeft Toto Wolff ongelooflijk veel respect.

“Eerst en vooral ben ik blij voor Ferrari,” aldus Toto Wolff. “Ik ben blij voor Fred. Hij verdient dit. Vorig jaar vlogen we samen naar hier. Tijdens de vlucht van Dubai naar Melbourne schoot er plots iets in zijn rug en hij kon niet zitten of slapen, hij stond dertien uur recht in het vliegtuig. Vervolgens crashte één van beide wagens en de andere wagen finishte als vierde, het was dramatisch.”

“Er was de druk van gans Italië en nu behaalde hij een één-twee. Ook al haat ik de situatie waarin wij ons bevinden, hij verdient dit, Ferrari verdient dit, Italië verdient dit en Carlos verdient dit. Nadat niet alleen zijn appendix verwijderd werd, maar ook nadat hij eigenlijk werd verteld ‘je bent hier in de toekomst niet meer in het team’. Vervolgens gebeurt dit. Je ziet waartoe menselijke kracht in staat is wanneer het er echt toe doet.”

Lof dus van Toto Wolff voor Frederic Vasseur en Carlos Sainz. Wolff liet echter ook al verstaan dat Sainz zeker één van de mogelijke kandidaten is om Lewis Hamilton bij Mercedes op te volgen.