Mercedes: “George Russell bevond zich na zijn crash in een erg kwetsbare positie, logisch dat hij zo reageerde”

F1 - Twitter
F1 - Twitter

In de laatste Mercedes F1 debriefing-video blikt technisch directeur James Vowles terug op het moment waarop George Russell crashte en in paniek over de boordradio om een rode vlag schreeuwde.

“Iedereen die naar de race keek zal de panische radioboodschap van George gehoord hebben waarin hij om een rode vlag riep,” aldus Allison. “George voelde zich ongelooflijk kwetsbaar. Hij wist dat hij in het midden van de baan lag.”

“Hij wist dat hij op een zeer snel deel van het circuit lag met bochten die er mogelijk voor zorgden dat hij niet gezien kon worden wanneer anderen hem naderden. Hij lag ook op een manier waarop hij niet kon zien of anderen eraan kwamen, maar hij wist dat er nog andere wagens hem aan het naderen waren.”

“Het was een ongelooflijk kwetsbare positie om in te zijn en hij bevond zich in nood, hij was kwetsbaar.”

De baanmarshalls en de wedstrijdleiding reageerde echter zeer snel met onmiddellijk gele vlaggen te tonen en een virtuele safety car af te kondigen. Daarom was volgens velen een rode vlag niet noodzakelijk en kon zo de laatste ronde van de race afgewerkt worden.

“Wat hij niet kon weten is hoe snel de wedstrijdleiding reageerde op de crash, hoe snel de gele vlaggen er waren, hoe snel de virtuele safety car er kwam en ik denk dat het op zich een zeer goede reactie was van het volledige ‘marshalling systeem’ om ervoor te zorgen dat deze kwetsbare positie werd opgelost.”

“Dat kon hij niet weten. Het enige wat hij wist was de verschrikkelijke positie waarin hij zich bevond en hij wou dat onmiddellijk laten weten.”