Ferrari bevestigt interesse in Max Verstappen: “Ieder team wil hem, waarom zouden wij hem niet willen?”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft momenteel een contract bij Red Bull dat tot 2028 loopt. Het ziet er dus niet meteen naar uit dat Verstappen snel ergens bij een ander F1-team gaat racen, maar zeg nooit ‘nooit’. Ferrari-teambaas Frederic Vasseur laat alvast verstaan dat Ferrari interesse in Verstappen zou hebben.

“Mocht je diezelfde vraag aan de tien teambazen in de Formule 1 stellen, ze zouden volgens mij allemaal antwoorden dat ze hem graag in het team willen,” antwoordt Vasseur wanneer de Italiaanse tak van ‘Motorsport.com’ hem vraagt of hij graag Verstappen in zijn team zou hebben.”

Volgens Vasseur zijn er echter geen concrete plannen om te proberen Verstappen de overstap van Red Bull naar Ferrari te laten maken. Mocht Ferrari daarin slagen zou het trouwens niet de eerste keer zijn dat ze een meervoudig wereldkampioen weghalen bij Red Bull. In 2015 ging Sebastian Vettel bij de Scuderia aan de slag terwijl hij eigenlijk nog een lopend contract bij Red Bull had.

“Max heeft een contract bij Red Bull tot 2028. We moeten ons op onszelf focussen en aan onze eigen dingen werken, denken aan wie er in ons team zit,” aldus Vasseur. “Het draait niet alleen rond de rijders, we moeten naar het geheel kijken. Momenteel is het dus niet iets waarover we het moeten hebben, maar zeg nooit ‘nooit’.”