Ferrari: “Crash Charles Leclerc had niets te maken met gaspedaal-probleem in Oostenrijk”

Ferrari
Ferrari

Na afloop van de GP van Frankrijk heeft Ferrari laten weten dat de crash van Charles Leclerc niets te maken had met het probleem met het gaspedaal dat Leclerc in Oostenrijk had.

Over de boordradio vertelde Charles Leclerc dat hij “niet van het gas kon gaan”, wat tot speculaties leidde dat Leclerc een gelijkaardig probleem met het gaspedaal had ervaren als in Oostenrijk. Leclerc liet na zijn opgave echter verstaan dat de crash door zijn eigen fout kwam.

Ook Ferrari-teambaas Mattia Binotto bevestigde dat de crash van Leclerc niets te maken had met het probleem dat Leclerc in Oostenrijk had ervaren.

“Wat in Oostenrijk gebeurde is erg simpel,” antwoordde Binotto op een vraag van ‘RaceFans’. “Er was een demper die een klein beetje bleef hangen, meer was het niet, we hebben al actie ondernomen om een herhaling van dat probleem in de toekomst te voorkomen.”

“Er was geen probleem met het gaspedaal op zich, dit had niets te maken met Oostenrijk. Wat er gebeurde is een fout van Charles zelf, iets dat kan gebeuren.”

“Dit doet volgens mij geen afbreuk aan zijn kwaliteiten als rijder en hoe fantastisch hij is. Het was gewoon een fout.”

Volgens Binotto had de veelbesproken radioboodschap betrekking op het moment dat Leclerc achteruit probeerde te rijden en uit de muur probeerde te geraken.

“Hij ging op het gas, voelde niet voldoende koppel van de motor, maar er was niets mis.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print